10/5/11

Semester 5

Aku ada dua subjek yang agak tough semester ni; Cryptography dengan Artificial Intelligence (AI). Baru 4 weeks aku dah nak menangis sebab stress walaupun sebenarnya aku tak menangis pun lagi tapi budak budak kelas dah mula sibuk tanya kenapa muka dah nak menangis. Stresss! Next week dah berderet test termasuk Database Security, Database System, Leadership and Undang-Undang Keluarga Islam. Subjek yang paling best sekali adalah Undang Undang Keluarga Islam. Pasal bab kahwin kahwin siapa tak suka haha! Entah lah sebab dah lama tak belajar pasal agama jadi bila tiba tiba ambil elektif luar, ambik pulak Family Law ni terus rasa macam it soothes you in and out. Tetiba.



Cakap pasal Cryptog and AI, stress sebab Cryptog, aku dapat lecturer Iran yang ada British accent yang dah lah cakap laju and sampai ke sudah aku tak dapat nak fokus and the whole lecture pulak aku jadi mengantuk. Lecturer ni bagus cuma aku yang lembap tak dapat nak terima orang cakap omputih sebab dia laju sangat, lagi lagi dengan accent-nya aku tak dapat nak digest apa yang dia nak sebenarnya. Stress. 



AI pun sama. Tak faham langsung. Serius kenapa lah lembap sangat semester ni. Pengakhirannya aku pasang handsfree sambil dengar natural born killer, which soothes me well now.





2 comments:

syafiqakarim said...

haha.bab kawen suka aje.dulu masa sekolah excited belajar agama :p

sem ni iqa famous gila kot.tiap kali kena soal,kena explain,asek nama iqa je kena -.- taksuka kot -.-

syida,belajar elok2.jgn nak stress sgt.belajar sampai faham juga.

BENA said...

kalo bena pon gtu. bab kawen yang tu selalu byk soal. kalo subjek stress. kepala da macam kura2 masuk cengkerang. HAHAHA ;)



jangan stress2 yee Syida ;)