3/4/12

First two weeks


Alhamdulillah aku dah lulus test IBM which was pada mulanya aku risau juga tak lulus test ni. Tapi Alhamdulillah lulus juga, syukur sangat. Sekarang dah boleh pergi mintak kerja nyay!


Tapi tempat untuk intern masih tak dapat lagi. Tiga tiga yang aku apply masih tak nampak bayang lagi. Cuma satu je yang dah kena reject sebab they want final sem punya student. Aku mana boleh sebab sem last kena balik UPM balik untuk buat FYP. Jadi starting from nextweek dah kena cari nak intern dekat mana. Bulan 7 ni dah internnn tsk tak ready lagi.


Minggu depan dah start finishing school. Lagi satu minggu dah ada open blok which is totally crazy. And I'll be busy like a bee. Dengan kelas berderet sampai malam sebab sem ni kan 22 kredit. Kena kerja lebih kuat lagi. Projek untuk setiap subjek pun dah start kena fikir. Sem ni ambil Database Administration, System Security, Staff Supervision, Forensic Computer, Programming 1, Computer Ethics and Sistem Tulisan Jawi. Kelas Jawi adalah kelas paling relaks dan aku suka. Part tangan mengigil nak tulis jawi tu aku rasa boleh overcome. Tapi aku tahu aku mesti boleh tulis dengan sempurna supaya aku boleh bezakan huruf 'ya' dengan 'fa'.







2 comments:

syafiqakarim said...

tahniah syida!buat elok mark elok la :p
lama da xtulis jawi.syiok niiiii.

Syida Shu said...

Mesti, insyaAllah! :D Nanti bosan bosan boleh tukar jawi pula :D