1/7/12

Post Mortem DB

Semalam paper Database System adalah membencikan. I mean, I did my very best, I put all my efforts into this subject, I even sleep with notes untuk mencari keredhaan - which is I know this is syirik as well as minum air rebusan notes haa now this is not funny - I tried, I tried my hardest. I didnt sleep properly - aku taw semua students macam tu but sleeping is the best temptation you cant ever get rid of - I made myself a promise that I wont meet Syafiq until my last paper which is broken already, we met last night. And I even suggested to him that we shouldnt text each other for 2 weeks because I wanna focus on my exams and I know that is a stupid idea, it was a really stupid idea.



Back to paper database tadi, aku tahu aku boleh buat, I read all about the possible topics that would come out tetapi keputusan masih menyedihkan. Dan ada satu part masa sedang menjawab aku jadi blank. I knew the answer but I couldnt recall it. Lepas keluar exam hall, baru macam - fuck, jawapannya adalah blablabla. Ruginya, ruginya 1 markah. No, maybe its around 1.89 atau boleh jadi 3 markah. Kalau satu soalan takpe, inikan pulak half of the questions haih.



All the way balik kolej pun asyik terfikir pasal paper tadi dan even orang senyum ke hai ke aku buat lantak ah - siapa suruh orang tak kenal senyum senyum kan haa kan dah kena. Balik bilik duduk jap, bangun, duduk balik, bangun, nak tidur tak boleh sebab satu panas kat luar, panas kat dalam pun satu hal. Terus ambil eye cover and tried to sleep. Masa nak tidur pun dah bayangkan kalaulah, kalaulah dapat turn back time, kedengaran kecewa betul. 



Lepas tu tiba tiba emo dengan Syafiq sebab tak dapat jawab paper, ya sungguh mengadaaa. Eh tak, tak emo pun, aku lah yang taknak bagitahu what happened semua sebab aku rasa kalau aku bagitahu adalah menambahkan lagi kemengadaan aku di situ dan aku rasa aku boleh cope lagi benda benda macam ni dan akhirnya tiba tiba dia cakap nak datang lepas habis kerja. Cepat cepat bangun tengok cermin. F you eyebag, F you pimples. Lagi menambahkan kerisauan jumpa dia dalam keadaan macam ni my god.



I dont know how man does it but Syafiq is a great pembebel. I listened to his words, literally, lepas tu lupa apa yang dia cakap. Thats how mak mak kita salu buat, membebel bebel lepas tu tak buat apa pun yang dia suruh. Macam masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Tapi aku buat jugak lah, baik mak yang membebel atau Syafiq yang membebel. Ingat telinga tu kebal sangat ke nak tahan orang membebel ni? 



And now aku dah bangkit seawal 8 pagi after my f-bad dayehhh. Im feeling so energetic and I'm planning to start study subject Artificial Intelligence pulak. Makanya mari memulakan.




2 comments:

BENA said...

betol2 panas syida nih . tak pe targe peper lain pulak tau ! :)

nurulSYAFIKA. said...

its okay u'll do great on artificial intelligence. :D